Merhabalar arkadaşlar, bugün sizlere yaz tatlısı çeşitlerine yeni bir tarif eklemeye geldim. Bu tarifte vişnenin verdiği hafif mayhoşumsu t...

Merhabalar arkadaşlar, bugün sizlere yaz tatlısı çeşitlerine yeni bir tarif eklemeye geldim. Bu tarifte vişnenin verdiği hafif mayhoşumsu tadı ile birlikte irmiğin uyumu ağızda lezzet bombası yaşatacak.

Vişneli Prenses Tacı Tatlısı Tarifi

Tatlı-mızın adı:Vişneli prenses tacı tatlısı,.. Gördüğünüz üzere adı ve görüntüsü harika! Eeee bu tatlının lezzetinide biraz önce kelimelerin elverdiği şekilde anlattığım üzere enfes bir şey. O zaman ne duruyorsunuz? Vişneli prenses tacı yapsanıza! Vişneli prenses tacı yapsanıza! :P (Tamam tamam sululuğu bırakıp, tatlının tarifini vereceğim)


Vişneli prenses tacı tatlısı malzemeleri

Vişne soso için:
  • 3 su bardağı vişne suyu
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3,5 çorba kaşığı nişasta

İrmikli muhallebisi için:
  • 3 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı irmik
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

Vişneli prenses tacı nasıl yapılır?

Evinizde vişne varsa bir avuç dolusu kadar vişneyi üç buçuk su bardağı suda bir kaç dakika kaynatıp, süzün. Yada benim daha önceden verdiğim konsantre vişne suyundan bir üç su bardağı vişne suyu alıp, yapın. Ben bu tarifi öyle yaptım.

Vişne suyunun içine nişasta ve şekeri de ekleyip, iyice karıştırarak ocağın üstünde kıvam alana kadar pişirin. Vişneli prenses tacının vişne sosu kıvam aldığında ocağın altını kapatıp, ılımaya bırakın. O esnada kullanacağınız kalıbı su ile ıslatın. Ben silikonlu kek kalıbını kullandım. Siz zevkler ve imkanlar çerçevesinde istediğiniz kalıbı tercih edebilirsiniz. Ilıyan vişne sosunu ıslatılmış kalıbın içine dökün. Sonra hemen buzdolabına kaldırıp, dinlenmeye bırakın.

Vişne sosunuz buzdolabında dinlenirken; sizde irmikli muhallebiyi yapmaya koyulun. Süt irmik ve şekeri ekleyip, yine karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Sonrada ocağın altını kapatıp, tereyağ ve vanilyasını ekleyip, iyice çırpın. Bu çırpma işlemini irmikli muhallebinizde topaklanma olduysa bir mikser ile de yapıp, pürüzsüzleştirebilirsiniz. 

Vişneli Prenses Tacı Tatlısı Tarifi

İrmikli muhallebide hafif ılıyınca, buzdolabında dinlenen vişne sosunun üzerine döküp, üzerini düzleyip, buzdolabına kaldırın. Buzdolabında 5 saat (1 gece bekletirseniz daha güzel sonuç alırsınız) kadar dinlendirin. Sonrada bir servis tabağına ters çevirip, kalıptan çıkarın.

Sonrada sıcak bir akşamda sevdiklerinize ikram edip, önce onlarda iltifatlar alıp, sonra takdirler alın. ;) Benim gibi gazla çalışan annelere duyrulur!. :D



Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

Bumerang - Yazarkafe

UYARI

Bu blogta yer alan tüm yazılar bana aittir. Söz konusu içerikler benim iznim olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz.
Blogger tarafından desteklenmektedir.