Sıcak havalarda insanın canı hiçbir şey yemek istemiyor. Sadece buzz gibi içecekler yada dondurmalar tüketmek istediği anlarda hemen iki...

Sıcak havalarda insanın canı hiçbir şey yemek istemiyor. Sadece buzz gibi içecekler yada dondurmalar tüketmek istediği anlarda hemen iki dakikada yapılıp, içilebilecek bir tarifi bugün sizlerle paylaşmak istiyorum. Öncelikle şunu belirtmem gerekir ki; ben bu şerbeti ilk defa bu sene denedim.

Reyhan şerbeti nasıl yapılır?

Rengi, kokusu ve tadı gerçekten de harika! Biz özellikle eşimle birlikte tadına bayıldık. Ancak çocuklar tadını pek sevmediler. :(

Rengini, zaten fotoğraflardan görüyorsunuz. Kokusu ise kendine has reyhan kokusu şeklinde. Tadı ise reyhanın aromatik tadı ile birlikte limon aroması karışınca insanın içini ferahlatan, ve içtikçe içmek isteyeceğin lezzette bir tadı var, reyhan şerbetinin....

Reyhan şerbeti malzemeleri

  • 1 demet reyhan
  • 5-6 adet limon tuzu
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 6 yemek kaşığı toz şeker 

Reyhan şerbeti nasıl yapılır?

Reyhan şerbetinin yapmamda en büyük etken zaten renginden sonra yapılışının çok basit olması oldu. Evet bazen bu tarz basit tarifleri yapmak çok hoşuma gidiyor :D

Reyhanları ilk olarak, güzelce yıkayın ve üzerine kaynamış sıcak suyu, şekeri ve limon tuzunu ilave edin. Karıştırıp ağzını kapatın. Kesinlikle kaynatmıyoruz. Haşlama yöntemi ile yani sıcak suyun içinde bekletilerek yapılan bir şerbet. Aradan bir 5 saat kadar sonra içine buz ekleyerek servis yapın.

Reyhan şerbeti nasıl yapılır?

Ben reyhan şerbetini gece yapıp, buzdolabına kaldırıyorum. Öğlen sıcaklarında bardaklara doldurup, ikram ediyorum. O sıcak bunaltıcı havada reyhan şerbeti gerçekten de ilaç gibi geliyor... ;)

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun...





Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

En İyi Tarif Blogları
Bumerang - Yazarkafe
Blogger tarafından desteklenmektedir.