Mübarek Ramazan ayının 5. gününe geldiğimiz bu günlerde. Allah'ıma binlerce kez şükürler olsun ki hiç zorlanmadan orucumuzu tutuyoruz....

Mübarek Ramazan ayının 5. gününe geldiğimiz bu günlerde. Allah'ıma binlerce kez şükürler olsun ki hiç zorlanmadan orucumuzu tutuyoruz. Rabbim sabrını çok güzel veriyor. Ki zaten havalarda serin gidiyor.

Ramazan ayına girer girmez, yemek bloggerleri birbirinden iddialı ve farklı menüler hazırlayıp. Her gün bizlere sunuyorlar. Peki ya sahurda ne yenilecek? Ben genellikle iftar için ne pişireceğim-den çok, Sahur için ne pişireceğim konusunda kafa yorduğum için. Bugün sizlere çok lezzetli ve tok tutucu bir sahur önerisi olarak, mısır ekmeği tarifi vereceğim.




Mısır ekmeği nasıl yapılır?

Bakmayın isminin ekmek olduğuna. Bu tarif ile yaptığınız mısır ekmeği, bir ekmekten çok kek gibi; ama tuzlu bir kek gibi... Çay yanında çok güzel gidiyor. Ben bu tarifi, sanırım bu Ramazan sık sık yapacağım. Çünkü ev ahalisi de bayıldı! Bence sizlerde bu mısır ekmeğinden yapın. Üstelik bu mısır ekmeği sadece sahur için değil. İftarda da çorbaların yanına farklı bir ekmek seçeneği olarak yapabilirsiniz. O şekilde de çok güzel gidiyor. Yani anlayacağınız her şekilde gideri var. İster iftar, ister sahur, ister kahvaltı, isterseniz de çay saati için olursa olsun mısır ekmeğinden yapın. Pişman olmayacaksınız... ;)


Mısır ekmeği malzemeleri

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı un
  • 4 su bardağı mısır unu (kıvamına göre arttırabilirsiniz)
  • 1,5 su bardağı kaynar su
  • 1 paket kabartma tozu

Mısır ekmeği nasıl yapılır?

Mısır ekmeği nasıl yapılır?


İlk olarak yumurtayı, yağı, sütü, şeker ve tuzu bir karıştırma kabına alıp çırpıyoruz. Unu, mısır ununu ve kabartma tozunu eleyerek bu karışıma ilave ediyoruz. Elimizle yoğurup karıştırıyoruz. Son olarak kaynar suyu ekleyip, kaşıkla hızlıca karıştırarak, homojen ve akışkan kıvamlı bir hamur elde ediyoruz. Tepsiyi (ben borcam yuvarlak bir tepsi kullandım) yağlayıp, unluyoruz ve hamur karışımımızı tepsiye döküyoruz.

180C◦‘ye ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Mısır ekmeği nasıl yapılır?

Mısır ekmeğini çay ve çorba ile tüketmek dışında, yoğurt içine ufalayıp ta tüketebilirsiniz. Immm çok lezzetli oluyor. Üstelik bu şekilde az yoğurt yiyen çocuklarınız dahi yoğurt yemeye doyamayacak. Benden söylemesi :)

Mısır unlu palamut kızartma tarifim ise burada

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun.


Hoşça kalın.


Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım
En İyi Tarif Blogları
Bumerang - Yazarkafe
Blogger tarafından desteklenmektedir.