Veee 15 tatil bitti!... Bugün tüm çocuklar ve öğretmenler eğitim ve öğretim yılının 2. dönemine ayak bastılar. İnşallah bu dönemde çocuklar...

Veee 15 tatil bitti!... Bugün tüm çocuklar ve öğretmenler eğitim ve öğretim yılının 2. dönemine ayak bastılar. İnşallah bu dönemde çocuklarımız için çok verimli ve başarılı bir dönem olur. İlk dönem gibi yüzümüzü yine güldürürler... (aminnnn)

Ben bugün sizlere klasik irmik helvasından daha hafif ve farklı bir lezzete sahip olan irmik helvası çeşitti olan havuçlu irmik helvası tarifi vereceğim. Havuçlu irmik helvası görüntü ve lezzet olarak farklı tat arayan kişiler için çok güzel bir tercih, bence hemen bir koşu yapın. Çünkü lezzeti ne kadar güzelse; yapımı da bir o kadar kolay...

Havuçlu İrmik Helvası Tarifi




Havuçlu irmik helvası malzemeleri


  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su




Havuçlu irmik helvası nasıl yapılır?


İlk olarak havuçları rendeleyin. Daha sonra geniş bir tavaya yağı koyup, hafif kızdırın. Sonra içine irmiği atıp, altın rengi olarak tabir ettiğimiz kıvama gelene kadar devamlı karıştırarak kavurun. İrmik istediğinizi rengini aldıktan sonra hemen içine daha önceden rendelediğiniz havuçları ekleyip, karıştırmaya devam edin.

Havuçlu irmik helvası nasıl yapılır?

Havuçlar da sönüp, rengini değiştirdikten sonra toz şekerini ilave edin. Sonra yine bir iki karıştırdıktan sonra en son suyu ilave edip, bir 8 dakika kadar suyunu çekene kadar pişirin. Sonrada üzerine bir kapak kapatıp, dinlenmeye bırakın.

Havuçlu irmik helvası nasıl yapılır?

Bir 10 dakika kadar dinlenen helvanız servis edilmeye hazır. İstediğiniz şekilde süsleyip, servis edebilirsiniz. O sizin sunum zevkinize kalmış.

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun...

Hoşça kalın.









Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

En İyi Tarif Blogları
Bumerang - Yazarkafe
Blogger tarafından desteklenmektedir.