Çocukluğuma ait lezzetleri düşünüce; aklıma un kurabiyesi gelir. Pasta hanelerde satın alınan; yediğin zaman ağızda kum gibi dağılıp, enfe...

Çocukluğuma ait lezzetleri düşünüce; aklıma un kurabiyesi gelir. Pasta hanelerde satın alınan; yediğin zaman ağızda kum gibi dağılıp, enfes bir lezzet bırakan kurabiyeler...

Benim hamur işlerim çok meşhurdur. Hemen hemen her hamur işini çok güzel yaparım. Ancak un kurabiyesini öyle çocukluğumun da ki gibi ağızda kum gibi dağılan şekilde yapmayı bir türlü başaramamıştım. En sonunda bir kaç tarif denedim. Ve bu tariflerden kendimce uyarlayıp, tutturduğum. Ohh be!...

Yerken: ''işte çocukluğumun un kurabiyesi'' dedirten bir tarif buldum. Bugün ise sizlere bu tarifi paylaşmak istiyorum. Hazır mısınız?

Ağızda Dağılan Pastahane Un Kurabiyesi



Bu un kurabiyesi yumurtasız, çok az malzeme ile fazla emek harcamadan elde ediyor olmanız ise; ayrı bir güzellik.  :) İsterseniz şimdi sizlere pasta hanelerde satılan o ağızda dağılan, enfes un kurabiyesi tarifini vereyim...

Un kurabiyesi malzemeleri:

  • 1 paket margarin
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 4 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 5 su bardağı un

Un kurabiyesi nasıl yapılır?


İlk olarak oda sıcaklığında beklettiğiniz yumuşak margarini alıp, derin bir kaba koyun. Onun üzerine sıvı yağ ve pudra şekerinin 1 su bardağını da ekleyip, yoğurun. Kalan pudra şekeri un kurabiyeleri piştikten sonra üzerine dökmek için kullanılacak.

Bir beş dakika kadar yoğurduktan sonra nişasta ve unu da ilave edip, yoğurmaya devam edin. Yoğurma sonrasın da hamur elinizde parçalanırsa sakın endişelenmeyin, yoğurmaya devam edin. Çünkü bu şekilde elinizin ısı ile de birleşecektir. 

Ağızda Dağılan Pastahane Un Kurabiyesi


Yoğurma işlemini tamamladıktan sonra hamurdan parçalar koparıp, rulo şekli verin. (bakınız resim birde gözüküyor) Sonrada elinize bir çatal alıp rulonun üstünden baştan sona kadar çizin. Yine yukarıda gözüküyor.

Sonrada bir bıçak yardımı ile yan yan kesip, fırın tepsisine dizin. Önceden ılık olarak ısıtılmış bir fırına atıp, 15 dakika pişirin. Sonra fırından alın. Fırından alırken kurabiyeleriniz yumuşak ve nemli gibi gözükür. Sakın 'Eyvah kurabiyem pişmemiş' diye korkup, pişirmeye devam etmeyin. Pişirme süreniz 15 dakikayı geçmesin. Çünkü bu kurabiyeler dışarıda bekledikçe kıvamına gelir. 

Ağızda Dağılan Pastahane Un Kurabiyesi


Kurabiyeler soğuduktan sonra daha önceden ayırdığınız yarım su bardağı pudra şekerini bir süzgeç ile üzerlerine serpin. Sonrada afiyetle yiyin.

Bu kurabiyeler diğer standart kurabiyelere nazaran daha şekerli oldukları için susatabilirler onun için yanında çay, meyve suyu, süt gibi bir şeyler için. Ya da hiç olmadı yanında bir su ile yiyin. Neden mi? Çünkü su-satır. ;) Demedi demeyin...
Hoşça kalın.








Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım
En İyi Tarif Blogları
Bumerang - Yazarkafe
Blogger tarafından desteklenmektedir.