Hayırlı cumalar bloggerler; bugün sizlere yine bir bayat ekmek tarifi daha vereceğim. Ama yalnız baştan söyleyeyim. ''Bunun yapma...

Hayırlı cumalar bloggerler; bugün sizlere yine bir bayat ekmek tarifi daha vereceğim. Ama yalnız baştan söyleyeyim. ''Bunun yapması zor'' diyerek kestirip atmayın. Kesin yapın. Özellikle yaklaşan hafta sonu için; bayat ekmekli sıkma tarifi, bence çok güzel bir kahvaltı alternatifi olabilir... Benden söylemesi ;)

Bayat Ekmekli Sıkma

Bayat Ekmekli Sıkma Tarifi Malzemeleri

  • Bayat ekmek
  • Bayat ekmekleri ıslatmak için su
  • Un
  • Tuz

İç harcı için:

  • Beyaz peynir
  • Taze soğan
  • İsteğe göre baharat çeşidi

Bayat Ekmekli Sıkma Nasıl Yapılır?


İlk olarak evde ne kadar bayat ekmek varsa hepsini geniş bir kaba koyup üzerine tüm bayat ekmeklerinizi ıslayacak kadar su koyup, ıslayın. Bir gece bu şekilde beklerse daha iyi olur. Daha sonra ıslanan bayat ekmeklerin suyunu iyice sıkıp, üzerine tuz ve un koyup, normal kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir hamur yoğurun.

Bayat Ekmekli Sıkma Nasıl Yapılır?

Sonra o bayat ekmekli hamurunuzdan bezeler yapıp, dinlenmeye bırakın. Bu arada dinlendirirken üzerini bir bez ile örtmeyi unutmayın. Hamurunuzu bir müddet dinlendirdikten sonra bir merdane yardımı açın. Sonrada ister ocakta bir kızgın tavanın üzerinde isteseniz de benim gibi tüplü veyahut elektrikli bir saçta arkalı-önlü pişirin...

Bayat Ekmekli Sıkma Nasıl Yapılır?

İç malzemesi için ise peynir ve taze soğandan oluşan bir harç hazırlayın. Daha sonrada pişen küçük lavaşları önce bir tere yağ parçası ile yağlayın. Sonrada iç harçtan istediğiniz kadar koyup, sarın.


Bayat Ekmekli Sıkma

Sonrada ister sabah kahvaltısında çay ile birlikte isterseniz bizim gibi sabah kahvaltısı ve öğle yemeği arası bol köpüklü bir ayran ile afiyetle yiyin...

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun...

Hoşça kalın...

En İyi Tarif Blogları
Bumerang - Yazarkafe
Blogger tarafından desteklenmektedir.