Bugün mübarek bir gün olan ''berat kandili''  Bugün ibadetlerimizi her zamankinden daha çok yapıp, af dileyelim... Çünkü ...

Bugün mübarek bir gün olan ''berat kandili'' Bugün ibadetlerimizi her zamankinden daha çok yapıp, af dileyelim... Çünkü bugün berat etme, af edilme günü.... Allah bizleri de duaları kabul olup, af edilen kullardan eğler inşallah. (amin)

sütlü-irmik-helvası

Bu mübarek gecede sabahları oruç tutup, akşam iftar açtıktan sonra ''bu geceye yakışır güzel bir irmik helvası olsa da yesek'' dediğiniz bir anda hemen mutfağa koşup, iki dakikada sütlü irmik helvası yapabilirsiniz.

Sütlü İrmik Helvası Malzemeleri:

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı süt
  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
sütlü irmik helvasi nasil yapilir

Sütlü İrmik Helvası Yapılışı:

İlk olarak bir tencerede sütlü irmik helvasının şerbetini hazırlayın. Çünkü şerbet soğuk olarak kullanacağınız için, önce şerbeti hazırlayıp, soğumaya bırakın. Şerbet için: süt ve şekeri karıştırıp, bir taşım kaynatın, sonra altını kapatıp, soğumaya bırakın.

Daha sonra bir tavaya tere yağını koyup, eritin. Daha sonra irmikleri de ekleyip, bir tahta kaşık ile karıştırarak kavurun. Sütlü irmik helvasının sütünü ekleme zamanın geldiğini anlamak için irmiklerinizin rengi sütlü kahverengi bir renk alıp, bol bol koku yayması gerekiyor. Mutfağınızı kokusu ile şenlendirip, rengi de sütlü kahverengine geldiği zaman daha önceden hazırlayıp, soğuttuğunuz sütlü şerbeti ekleme zamanı gelmiş demektir.

Tüm şerbeti kavurduğunuz irmiklerin üzerine dökün. Bir iki karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıp, karıştırmaya devam edin. İrmikler tüm şerbeti içine çektikten sonra bir kağıt havlu ile üzerini kapatıp, dinlenmeye bırakın. 

irmik-helvası-tarifleri

Biraz dinlendikten sonra ılık olarak servis yapıp, afiyetle yiyin. Bu arada irmik helvasının her türlüsüne ben tarçını çok yakıştırdığım için üzerine tarçın serpip, servis ediyorum. Ama siz isterseniz dondurma ile de servis edebilirsiniz. Çünkü sütlü irmik helvasına dondurmada çok yakışıyor.

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin. afiyetler olsun...

En İyi Tarif Blogları
Bumerang - Yazarkafe
Blogger tarafından desteklenmektedir.