Migros Ailesi olarak çok iyi biliyoruz ki, bir yere kadın eli değdi mi orada imkansız diye bir şey yoktur. Bizler de 9.000 kadın çalışanım...

Migros Ailesi olarak çok iyi biliyoruz ki, bir yere kadın eli değdi mi orada imkansız diye bir şey yoktur. Bizler de 9.000 kadın çalışanımızla, Türkiye’nin en çok kadın çalışanına sahip şirketlerinden biri olarak, içimizde fark yaratan 5 kadın çalışanımızı seçtik ve yanımıza da Türkiye’de fark yaratmış 5 öncü kadın rol modelini aldık. Her biri alanlarında fark yaratmış ve yeniliklere imza atmış Mucize Kadınlarımızın hikayelerini, Türkiye’de fark yaratmış yazarımız Ayşe Arman’ın kaleminden paylaşarak, siz değerli müşterilerimize sunuyoruz.


8 Mart’tan itibaren, #KadinEliDeğince hikayeleri ile Ayşe Arman’ın röportajlarını okumak için tüm Migros mağazalarımızdan “Mucize Kadınlar” dergimizi ücretsiz alabilir veya online olarak dergimize http://www.migros.com.tr/dunya_kadinlar_gunu sayfamızdan ulaşabilirsiniz.


Paylaşmak ve fark yaratmak hepimize iyi gelecek! Fark yaratan hikayelerinizi, hep birlikte paylaşmak için #KadinEliDeğince hashtagi ile tweetlerinizi bekliyoruz.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’müz kutlu ve mutlu olsun!

https://twitter.com/Migros_Turkiye
Bir boomads advertorial içeriğidir.


Fincanda kek tarifini bir sürü sitede görmüş ve çok merak etmiştim... 'Acaba güzel olur mu? Bu kek nede olsa buharda pişecek ,tam ola...

Fincanda kek tarifini bir sürü sitede görmüş ve çok merak etmiştim... 'Acaba güzel olur mu? Bu kek nede olsa buharda pişecek ,tam olarak çiğ hamur pişebilir mi?' gibi korkularım vardı. 


En sonunda korkularımı bastırıp, denemeye karar verdim. Ne de olsa mutfak işi cesaret ve deneme yanılma işi olduğu için. Aklımda duracağına yapayım sonucu kendi gözlerim ile göreyim dedim. Veee kolları sıvayıp; ''Bismillahirrahmanirrahim'' diyerek fincanda kek yapma işine giriştim. 

Malzemeler 

  • 1 Yumurta 
  • 1 Çay bardağı süt
  • 1.5 Çay bardağı şeker
  • Aldığı kadar un
  • 1 Tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 Tatlı kaşığı vanilya


Tüm malzemeleri mikser kullanmadan el çırpıcısı ile karıştırarak çırpın. Normal kek hamuru harcında bir karışım hazırladıktan sonra, Nescafe fincanlarını sıvı yağ ile yağlayın ve karışımdan fincanların yarısına kadar doldurun. -Sakın tamamına yakın doldurmayın- çünkü çok fazla şişiyor...
Benim hazırladığım karışımdan 6 tane normal nescafe fincanı, bir tanede büyük  kahve fincanına çıktı.


 Tencereye fincanları dizip yarısına kadar su doldurun ve kapağını kapatın. Önce harlı ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateşte 15 dakika pişirin. 


Yukarıdaki resimde de gördüğünüz üzere bayağı bayağı kabarıyor. Bu şekilde kabarırsa sakın korkmayın taşmaz. -tabi ki fincanları yarıdan fazla doldurmazsanız...

Pişme esnasında 15 dakika pişirdikten sonra ocağınızın altını kapatmadan açıp, bir sivri uçlu bıçak yada kürdan ile normal kek kontrolü yapar gibi içine batırıp çıkarın. Eğer ki pişmedi ise batırdığınız bıçağınıza hamur yapışmış halde çıkar. O zaman pişirmeye devam edin. Daha ki en sonunda bıçağınız da hiçbir şey bulaşmadan çıkana kadar.


Fincan kekinizin piştiğini yaptığınız test sonucu iyice emin olduktan sonra ocağın altını kapatın. Ve tencerenin kapağına ya temiz bir havlu veyahut ta bir kağıt havlu koyup tekrar kapatın. Bunu yapmakta ki maksadımız ise. -Pişen kekiniz dinlenirken oluşan buharlar kapaktan aşağıya pişen fincanda kekinizin üzerine dökülüp ıslanmasın diye-. 
Tencere bu şekilde sıcaklığı biraz geçene kadar beklettikten sonra yavaşça tencerenin kapağını açıp, fincanları teker teker tencereden alıp ters çevirerek fincanlardan çıkarın. Bu ara da bazı yabancı sitelerde gördüğüme göre onlar hiç fincandan çıkarmadan ellerine bir tatlı kaşığı alıp direk olarak fincanda yiyorlar.



Ben sunuma önem verdiğim için o şekilde yemekten ziyade kekimi fincandan çıkarıp üzerine hazırladığım çikolata sosunu döküp antep fıstığı ile süsleyerek servis yaptım. Bu tarz kekler biraz da göze hitap etmeli ki  'ye benisi' olsun demi ama? :)


Büyük kahve fincanında yaptığımı ise enlemesine ortadan ikiye bölüp araya çikolata sosu  koyup sonra tekrar üstene böldüğüm parçasını koyup. En son olaraktan tüm etrafına tıp ki bir pasta gibi sos ile kapladım. Böylece 6 tane fincanda kek, bir tanede fincanda pasta yapmış oldum. :)

Yapımı çok kolay ve lezzetli bir tarif arayanlar için çok güzel bir alternatif. Ayrıca fırını olmayanlar için yada fırını var ama ''bir kek içinde fırın çalıştırmak istemiyorum'' diye düşünenler için. Fırın çalıştırmadan şip şak olarak hazırlayıp, pişirebilecekleri, bir fincanda kek tarifi...

Yapacak olanlar şimdiden afiyetler olsun!...

Hoşça kalın.
Bumerang - Yazarkafe

UYARI

Bu blogta yer alan tüm yazılar bana aittir. Söz konusu içerikler benim iznim olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz.
Blogger tarafından desteklenmektedir.