Ülkemizde en yoğun olan ekmek israfını önlemek adına, bildiğiniz üzere çeşit çeşit bayat ekmek tarifleri bulup hepsini ayrı ayrı deneyi...

Ülkemizde en yoğun olan ekmek israfını önlemek adına, bildiğiniz üzere çeşit çeşit bayat ekmek tarifleri bulup hepsini ayrı ayrı deneyip. Daha sonrada burada sizler ile paylaşıyorum. Ki zaten en çok okunan yazılarım arasında da genellikle bayat ekmek tarifler-imin yer aldığını gördükçe ''demek ki okurlarım benim bu tariflerimi çok seviyorlar'' diyerek düşündüğüm için devamlı bir araştırma vede tarif deneme peşindeyim. :)

BAYAT EKMEKLİ BULGUR KÖFTESİ

Bugünde size bayat ekmekli bulgur köftesinin tarifini paylaşacağım!... Zaten bir köftede bulgur vede bayat ekmek girince o köftenin tadı harika oluyor. Ama ben genellikle bayat ekmek vede bulguru bir köfte harcında değilde ayrı ayrı köfte harçlarında kullanıyordum. Bu tarifi yaptıktan sonra gördüm ki ikisi birlikte de kullanıyormuş. Üstelik çok lezzetli bir şey ortaya çıkıyormuş.

İsterseniz şimdi de hep birlikte bayat ekmekli bulgur köftesi yapalım. Hımm ne dersiniz?.. :) Tamam mı o zaman ilk olarak alttaki malzeme listesini tezgaha dizin. 


MALZEMELER

-1 bayat ekmek
-1 Su bardağı köftelik bulgur
-1 kuru soğan
-1 yemek kaşığı biber salçası
-1 yemek kaşığı domates salçası
-1 tatlı yemek kaşığı kuru nane
-1 tatlı kaşığı kimyon
-1 tatlı kaşığı karabiber
-yarım demet maydanoz
-1 yemek kaşığı un
-1 çay kaşığı tuz
-Sıvı yağ




Eğer malzemeleri hazırladınız ise önce ellerimizi bir güzel yıkayalım. Biliyorsunuz hijyen her şeyden önce gelir. Daha sonra ise Bayat ekmekleri bir suda yumuşayana kadar ıslıyor-uz, Islama isi bittikten sonra ekmekleri elimize alıp fazla suyunu sıkıyoruz. Sonra ekmeklerin üzerine bulguru ilave edip iyice yoğuruyoruz. Sonra bir şey ile ağzını kapatıp yarım saat kadar bulgurun şişmesi için bekliyoruz.

BAYAT EKMEKLİ BULGUR KÖFTESİ


Yarım saat beklediniz mi? Tamam o zaman işinize kaldığınız yerden devam edin elinize kuru soğanı alın ve ince ince doğrayın. İyice şişen bulgurlu bayat ekmek karışımına soğanı, domates vede biber salçasını, baharatları ve maydanozu, tuzu ilave ettikten sonra yine iyice yoğurun..

Yoğurma işlemelerini yaptıktan sonra istediğimiz şekli vererek kızgın yağda kızartıyoruz. Fazla yağını almak için ise kızarttığınız köfteleri bir havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını süzüyoruz. Daha sonrada servis tabağına koyup servis ediyoruz.Afiyetler olsun efendim... Bu lezzetler tamamen sizin eseriniz olduğu için istediğiniz kadar kendinizle gurur duyabilirsiniz.  :)

BAYAT EKMEKLİ BULGUR KÖFTESİ


Hoşça kalın.








Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım
En İyi Tarif Blogları
Bumerang - Yazarkafe
Blogger tarafından desteklenmektedir.