İyi akşamlar sevgili okurlar... Bugün sizlere çok basit vede lezzetli bir tarif paylaşmak için geldim... Bu tarifte yine diğer tarif...

İyi akşamlar sevgili okurlar...

Bugün sizlere çok basit vede lezzetli bir tarif paylaşmak için geldim... Bu tarifte yine diğer tariflerim gibi bizzat kendim tarafından birkaç kez denenmiş aile vede eş-dosta ikramlar edilip tam puan alınmış bir tariftir...


Evet evet bu mükemmel görüntülü yemeği düdüklü tencerede üstelik hiç su eklemeden pişirdim. :) İsterseniz sizlere direk tarifini vereyim de sizlerde ilk fırsatta hemen iki dakikada yapıp ''mükemmel aşçı'' unvanını alın... Ne dersiniz güzel olmaz mı?.. :D Eğer ki cevabınız evet ise sizi aşağıya alayım...


MALZEMELER:

-1 kg. Tavuk pirzola
-1 adet küçük soğan


Sosu için:  
-Yarım limon suyu
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı karabiber
-1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
-4 yemek kaşığı zeytinyağı
-2 tatlı kaşığı tuz

 Yapılışı ise, önce tavuk bud yada pirzolalarınızı bir güzel yıkayıp daha sonra suyunu süzmek için bir 5 dakika bekleyin. Daha sonra ise bir kaba etlerinizi alın ve yukarıda verdiğim sos malzemelerini etlerinizin üzerine ekleyin. Sonra üzerini bir streç ile sarıp 1-2 saat buzdolabında bekletin.


Bekletme işlemini de yaptıktan sonra düdüklü tencerenizi alıp soslu etlerinizi olduğu gibi içine koyun. Ve son olaraktan en üste bir küçük soğanı soyup etlerinizin tam ortasına bütün olarak koyun. Bu arada siz isterseniz doğrayıp da koyabilirsiniz. Bizim ev ahalisi yemeğin içindeki soğan görüntüsünü pek sevmediği için ben genellikle bütün olarak koyarım. Yemek piştikten sonra ise tencereden alıp atarım. Bu sayede yemeğimde hiç soğan gözükmez ama soğan lezzetinden de mahrum olmamış olurum. nasıl fikir ama?.. :)



Düdüklünün kapağını kapattıktan sonra bir saat pişirin sonra ise, kapağını önce havasını alıp daha  sonra kapağını açın. Kevgirle etleri alıp bir tavaya dizin. Üzerine çok az zeytinyağı gezdirip orta ateşte arkalı önlü hafifçe kızartın. Bu işlem tavuk etlerinin toparlanmasını ve daha lezzetli olmasını sağlıyor..


Sonra ohh mis gibi bol tere yağlı bir pilav vede bol sarımsaklı cacık ile servis yapıp afiyetle yiyin... :)

Hoşça kalın.








Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım
Bumerang - Yazarkafe

UYARI

Bu blogta yer alan tüm yazılar bana aittir. Söz konusu içerikler benim iznim olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz.
Blogger tarafından desteklenmektedir.