Ramazan ayının bu son cumasından herkese selamlar!.. Hanımlar Ramazan ayına girmeden önce bak gördün mü Ramazan geliyor nasıl tutacağ...

Ramazan ayının bu son cumasından herkese selamlar!..

Hanımlar Ramazan ayına girmeden önce bak gördün mü Ramazan geliyor nasıl tutacağız? Bu sene günlerde uzun olacak ne yapacağız? Ya susuzluğa nasıl dayanacağız? Hava çok sıcak olursa ne yapacağız? Ama iftarla sahur arası çok kısa iftarda yediklerimizi eritmeden sahur olacak sahuru nasıl yapacağız? Sahuru uyumadan beklesek mi ki acaba? Derken.... Ramazan ışık hızı ile geldi ve geçmek üzere... Ramazan ayını tam laiki ile geçirenler kazandı... Allah öyle kişiler arasına inşallah bizleri de sokar (amin) 
Hımm birde hiçbir manisi olmadığı halde oruç tutmayanlar utansın der ve ben esas konuma dönerim...

Esas konu da ne ya :) Sanki Türk filmde esas erkek vede esas kızdaki gibi oldu biraz, ama neyse artık benim iç ses bugünde öyle yazmamı istedi bende öyle yazdım :) 

Hanımlar biliyor musunuz ekranın karşısına geçmeden önce ne yazacağımı, nasıl bir fotoğraf koyacağımı hiç düşünmeden sadece konuyu kafamda belirleyip oturuyorum... Sonrasını ise tamamen iç ses vede parmaklarıma bırakıyorum. :) Artık o günkü ruh halime göre bir yazı ortaya çıkıyor. Bugünde böyle bir şey ortaya çıktı bununla idare edin... :)

Öfff bende bir türlü esas konuya giremedim demi ama? :) Tamam tamam konu ile ilgili bir resim ekledikten sonra gireceğim ben şimdi resim eklemeye gidiyorum.. :)


Veee karşınızda tamamen benim hayal gücüm ile önce tasarlayıp daha sonradan acaba olur mu, olmaz mı diye hiç düşünmeden hemen faaliyete geçirmek için kendimi mutfakta bulduğum bir tarifimi sizler ile paylaşmak istiyorum...

Evet sütlaç ama resimde de gördüğünüz üzere yeşil sütlaç yani benim tabirim ile fıstıklı sütlaç yaptım... :) Hani söylemesi ayıp ama çok ta güzel oldu. :) 

Sizin ev fertleri de bizimkiler gibi büyük bir sütlaç hastası ise ve sizde benim gibi yaptığı bir tatlı yada yemeği uzun ara geçmeden tekrar yapmak istemeyen bir tipseniz bu tarif tamda size göre; tadı farklı, sunumu farklı bir sütlaç yapmış olacaksınız...Sonra mı?.. Sonrası kuzular tarafından büyük bir iştahla yendikten sonra iki yanağından içten sıcacık kocaman birer öpücüğü hak edersiniz. Sanırım bu her şeye değer öyle değim mi?.. :)


Malzemeler:

-1 litre süt
-1 su bardağı su
-Yarım su bardağı şeker ( Şekeri yaparken tadına bakın eğer ki çok şekerli seviyorsanız ilave edebilirsiniz, sizin damak tadına kalmış.)
-1 çay bardağı pirinç
-2 tatlı kaşığı pirinç unu
-2 yemek kaşığı antep fıstığı


Önce pirinci yıkayın. Tencereye 1 su bardağı suyu ve pirinçleri koyup altını yakın.Pirinçler suyu çekene kadar pişirin. Daha sonra sütü ekleyin. Kaynayana kadar ara sıra karıştırın. Bir kasede pirinç ununa su ekleyerek iyice ezin. Tencerede kaynamakta olan sütlü pirinçten 5-6 kaşık alıp kaseye ekleyin. Daha sonra su ile incelttiğiniz pirinç ununu vede antep fıstığını da tencereye ekleyerek, 10 dakika kadar arada karıştırarak pişirin. Sonra yarım su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın. Sonra ocağın altını kapatıp pişen sütlacı bir kepçe ile kaselere paylaştırıp, soğumasını bekleyin. Sütlaçlar soğuyunca üzerlerine de isterseniz antep fıstığı serpip servis yapın. Ben içine yeteri kadar koydum diye düşündüğüm için üzerine koymaya gerek yok diye düşündüğüm için üzerine serpmedim ama sizler isterseniz o şekilde de servis yapabilirsiniz... Ve sonrasında da sütlacınız hazır... Afiyet olsun...

Hoşça Kalın.
Bumerang - Yazarkafe

UYARI

Bu blogta yer alan tüm yazılar bana aittir. Söz konusu içerikler benim iznim olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz.
Blogger tarafından desteklenmektedir.