Merhabalar,   Bugün sizlere mevsimi bitmesine çok az zaman kalmış olan karnı bahardan yapılan, karnı bahar kızartması tarifini payla...

Merhabalar,
 
Bugün sizlere mevsimi bitmesine çok az zaman kalmış olan karnı bahardan yapılan, karnı bahar kızartması tarifini paylaşacağım....Hanımlar bence zamanı geçmeden sık sık alında tüketin, yoksa sonra zamanı geçince ''bak gördün mü karnı bahara doyamadan karnı bahar zamanı geçti'' diye dizlerinizi döversiniz... :)
 
İşin esprisi bir yana hanımlar, ama maalesef bizim evde karnı baharı benden başka kimse sevmez :(  Ama ben yinede arada kendim için bir tanede olsa, küçük boylu karnı bahardan alıp, öğlen yemeği için önce yarısını başka bir zamanda diğer kalan yarısını kendime yaparım :) Amannn onlar yemese yemesin ben ımmm diyerek büyük bir iştahla yerim :)
 


 
İsterseniz şimdi tarife geçelim...
 
Malzemeler:

-1 küçük karnı bahar
-2-3 yumurta
-2-3 kaşık un
-Kırmızı toz biber
-Tuz
-Sıvı yağ

Karnı baharı çiçek çiçek ayırın ve limonlu kaynar suda 5 dakika haşlayın. Süzün. Yumurtaları çırpın ve diğer malzemeyi ekleyerek karıştırın. Karnı baharları bu karışıma bulayın ve kızgın yağda altlı ve üstlü kızartın...
 
Sosu için:
-3-4 kaşık yoğurt
-2-3 kaşık mayonez
-Kırmızı toz biber
-2 diş sarımsak
-Tuz

Tüm malzemeyi karıştırarak karnı baharla birlikte bir soslukta servis yapabilirsiniz. Yada üstüne dökebilirsiniz. Tercih size kalmış...
 
Yapacak olanlara önce kolay gelsin daha sonrada afiyet olsun!... :)
 
Hoşça kalın...
Bumerang - Yazarkafe

UYARI

Bu blogta yer alan tüm yazılar bana aittir. Söz konusu içerikler benim iznim olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz.
Blogger tarafından desteklenmektedir.