Künefeeee, benim en çok sevdiğim tatlı :) ben bu tatlıya bayılıyorum, öyle çok yedim ki artık iyi bir künefe nasıl olur damak tadı ile an...

Künefeeee, benim en çok sevdiğim tatlı :) ben bu tatlıya bayılıyorum, öyle çok yedim ki artık iyi bir künefe nasıl olur damak tadı ile anlayabiliyorum...  O sebepten bu zamana kadar o kadar çok künefe denemem oldu ki anlatamam, ilk denemem henüz liseye gittiğim senelerde yapmıştım ama tabi ki sonuç pek iç açıcı olmadığı için hevesim kırılmıştı. Ama künefe sevgim bir müddet sonra tekrar deneme istediği oluşturuyor, sonra tekrar deniyordum :) Zamanla künefelerim ilk yaptıklarımdan biraz daha iyi oluyordu ama yinede tam olarak istediğim tadı yakalayamıyordum... Daha ki buradaki ınstagram postumda da paylaştığım ana kadar... O gün yaptığım künefeyi taddıktan sonra '' budur işte'' dedim...

tokideki sesin künefe tarifi

Yapınca öyle çok yemişiz ki künefenin hepsini o gün çocuklar, eşim ve ben bitirdik :) 

Eşim Hatay'da okuduğu için oda künefeyi çok iyi biliyor, ama benim, ne kadar çok sevmem aksine o hiç sevmiyordu... Ve benim her yaptığım künefeyi benim ısrarım üzerine tadına bakıyor sonra bir daha yemiyordu... Ama bu künefeyi yine benim ısrarımla tadına bir baktı... Sonrası ise bir daha bırakamadı... :) İki dilimi tek başına kendi yedi ve bana ''aşkım senin bu künefen çok güzel olmuş'' diye güzel iltifatlarda bulundu... Ve benim ağzım kulaklarımda kendimle gurur duyarak evde dolandım durdum. :)

İsterseniz daha fazla konuyu uzatmadan sizlerle tarifini paylaşayım...

Malzemeler:
-200 gram tel kadayıf
-100 gram teryağı
-150 gram dil peynir

Şerbeti için ise:
-4 su bardağı şeker
-3 su bardağı su
-3 veya 4 damla limon suyu

tokideki sesin künefe tarifi

Yapılışı ise, aslında çok kolay ama biraz dikkat gerektiriyor sonra gerisi zaten geliyor... İlk olarak şerbetini yukarıdaki malzemeler ile kıvamlı bir şerbet hazırlayıp bir kenarda beklesin. Çünkü künefe sıcak, şerbet soğuk olması gerektiği için önce şerbeti yapın ki siz künefeyi yapana kadar o soğusun...

Sonra yukarıdaki resim kolajında da verdiğim sıralara göre önce bir tavaya tereyağını 1 yazdığım yerdeki gibi her yerini tereyağı ile sıvıyoruz. sonra tel kadayıfları bir tepsiye döküp elimizle küçük küçük bölüp havalandırıyoruz sonra kalan tereyağını tavada eritip kadayıfların üzerine döküp sonra elinizi yakmadan elinizle yağı tüm kadayıfa yediriyoruz. Tereyağı kadayıfın her yerini kapladıktan sonra yarısını önceden yağladığımız tavaya elimizle bastırarak yerleştiriyoruz. Eğer ki bastırırken elimize yapışıyorsa arada elinizi ıslatın ki elinize yapışmadan iyice bastırın sonra dil peyniri ince ince kesip üzerini kaplayın sonrada diğer yarısı olan kadayıfı da dil peynirin üzerini tamamen örtecek şekilde elinizle bastıra bastıra üstüne ekleyin sonra bir tencereye su doldurup hazırladığınız kadayıfın üzerine oturtup bir yarım saat bekleyin ki iyice sıkışsınlar... Sonra orta büyüklükteki ocağımızın gözüne kısık kısmını ayarlayıp tavayı çevire çevire altını istediğimiz çıtır lığa gelmesini sağlayın. Arada bir spatula yardımı ile altına bakın ki altı istediğimiz gibi kızarmış mı diye... Altı istediğimiz şekilde olduktan sonra isterseniz bir spatula ile alt üst yapın. Yok o şekilde yapamam o şekilde zor olur derseniz, o zaman bir tencere kapağı yada uygun büyüklükte bir tabağı üzerine kapatarak dikkatlice tek seferde ters çevirip, sonra tavaya kaydırarak yapabilirsiniz...

Sonra yine aynı şekilde üst kısmı yaptığınız şekilde tavayı ocakta çevire çevire alt kısmını da istediğimiz kıtırlıkta pişirin... Bu arada yine aynı şekilde arada spatula yardımı ile yine altına bakın ki sonra yanmasın :) Aynı işlemi yaptıktan sonra servis tabağına künefemizi koyup finali yaşayabiliriz... :) benim en çok sevdiğim sahne, künefe sıcak sıcak şerbet soğukken döktüğümüzde çıkan bir ses cısss diyecek :) ben o sese bitiyorum :) bence mutluluğun sesi :) 

Veee işte ev yapımı miss gibi künefeniz hazır sıcak sıcak afiyetle yiyin... :)

Sütlaç tarifim için tık tık

Hoşça kalın.

Bumerang - Yazarkafe

UYARI

Bu blogta yer alan tüm yazılar bana aittir. Söz konusu içerikler benim iznim olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz.
Blogger tarafından desteklenmektedir.