Merhabalar sevgili okurlar, yine sizlere Instagramda paylaştığım vede daha sonrasından tarifi geleceğini belirttiğim bir post ile karşını...

Merhabalar sevgili okurlar, yine sizlere Instagramda paylaştığım vede daha sonrasından tarifi geleceğini belirttiğim bir post ile karşınızdayım...

tokideki sesin muzlu pastası

Muzlu pasta... Vitamini boll, lezzeti harika bir pasta eee gözede hitap ediyor daha ne olsun :) Bir pastada olması gereken her şey bu pastada mevcut... Benim ufaklıklar bu pastaya bayılıyorlar ben şuaralar genellikle onların beslenmesi için sık sık bu pastayı yapıyorum... :)

İsterseniz direk olarak tarife geçelim mi?.. ne dersiniz?... Geçelim mi?... Tamam tamam geçelim :)

Keki için Malzemeler:
-3 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı yoğurt
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-1 tane muz
-yeteri kadar un yani hamur kek kıvamına gelene kadar un ekleyin :)

Keki genellikle tüm bayanların bildiği gibi tüm malzemeleri sıra ile karıştırıp çırpıyoruz daha sonra içine bir bıçak yardımı ile doğradığımız muzuda ekleyip, kek hamuru kıvamında bir harç oluşturuyoruz... Daha sonra bu karışımı yağlanmış fırın tepsisi yada bor cama dökün ve önceden ısıtılmış fırına koyun üzeri kızara kadar yaklaşık 30 dakika kekinizi pişirin...

tokideki sesin muzlu pastası

Fırından bu şekilde kekimiz çıkıyor, bu şekilde yemesi bile harika oluyor... Hele ki içindeki buz dilimleri yerken ağza gelmesi bir başka lezzetli oluyor :)

Şimdi de muhallebisine geçelim muhallebisi için gerekli olanlarr...

Malzemeler:
-2 su bardağı süt
-2 kahve fincanı toz şeker
-1 paket vanilya
-yarım paket margarin
-6 yemek kaşığı un
-3 yemek kaşığı pirinç unu
-1 tane muz

Muz ve margarin hariç tüm malzemeleri karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Pişen kremanın içine bir tane muzu vede yarım paket margarini de atarak bir mikser ile iyice karıştırın...

tokideki sesin muzlu pastası

Yukarıdaki resimde de gördüğünüz kremayı soğuyan muzlu kekinizin üzerine dökün... Ben genellikle çocukların beslenmesi için yaptığım için kremanın hepsini dökmüyorum... 

Sizler çocuğunuzun beslenmesine koymak için değilde evde yemek için yapıyorsanız hepsini üzerine dökün. Elinizi korkak alıştırmayın bol kremalı da çook güzel oluyor :)

tokideki sesin muzlu pastası

Pastanızın üzerini istediğin şey ile süsleyin ben kakoyu muzlu lezzetlere çok yakıştırdığım için biz üzerine kakao döktük ama sizler isterseniz hindistan cevizi yada çeşitli pasta süsleri ile süsleyebilirsizin. Tercih sizin damak tadınız vede göz zevkinize kalmış :)

Şimdiden yapacak olanlara kolay gelsin der ve ben kaçarım :)

Hoşça kalın...
Bumerang - Yazarkafe

UYARI

Bu blogta yer alan tüm yazılar bana aittir. Söz konusu içerikler benim iznim olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz.
Blogger tarafından desteklenmektedir.