Evet yanlış okumadınız  :)susuz turşu, bu turşuya hiç su koymadan sadece bir bardak sirke ile yapılıyor...Bu turşu şimdiye kadar ilk defa...

Evet yanlış okumadınız  :)susuz turşu, bu turşuya hiç su koymadan sadece bir bardak sirke ile yapılıyor...Bu turşu şimdiye kadar ilk defa yaptığım bir turşu türüdür...

Ama şunu belirtmem gerekiyor ki bu güne kadar yediğim en lezzetli turşu türü diyebilirim... Immm çok lezzetli bir tadı var :) nerden mi anladım... Biliyorum çünkü biz bu turşuyu yemeye başladık bile :)

Sözün özü çok kolay vede lezzetli bir turşu oluyor kesinlikle sizlere tavsiye ederim...

Bu turşunun tarifini internetten görmüştüm ama nerden gördüğümü inanın hatırlamıyorum :( Çünkü ben bu turşuyu yaptığımda daha ağustosun başında idik o sebepten o adresi tekrar bulamadım, adresi unutmuşum...

tokideki sesin yaptığı turşu

Belkide bu turşuyu lezzetli yapan malzemeside olabilir. Çünkü turşuyu memleketten getirdiğim biberlerin içinde acı biberler çıkınca onları değerlendirmek için öylesine kurmuştum. Ama denildiği kadar güzel bir turşu oluyormuş şuanda iyikide kurmuşum diyorum... Bitince hemen tekrar yapacağım.

Yapımı için ise gerekli olan biber, sarımsak, salamura tuz ve sirke lazım içine su dahi konulmuyor :) Bir pet şişesine evdeki biberleri doldurdum sonra içine bir baş sarımsağıda soyup koydum. Vee son olarak 1 büyük su bardağına sirke onun içine de salamura tuzu koyup eritiyorsunuz ve bu karışımı pet şişeye ekliyorsunuz sonra ağzını kapatıyorsunuz... Veee turşuyu kurmuş oluyorsunuz :) ama bir püf noktası var oda turşuyu gözünüzün önüne koyun. Çünkü her mutfağa girip çıktıkça elinize alıp iyice çalkalayın bu şekilde iki hafta dursun daha sonra istediğiniz zaman açıp afiyet ile yiyebilirsiniz...

Hoşça kalın.


En İyi Tarif Blogları
Bumerang - Yazarkafe
Blogger tarafından desteklenmektedir.