Mutlu hafta sonları, arkadaşlar oruçla aranız nasıl artık iyice alıştınız mı? Beni sorarsanız artık gayet rahat şekilde tutuyorum ilk zam...

Mutlu hafta sonları, arkadaşlar oruçla aranız nasıl artık iyice alıştınız mı? Beni sorarsanız artık gayet rahat şekilde tutuyorum ilk zamanlara nazaran daha iyiyim.... Ama lakin son günlerde havanın serin gitmesi yüzünden fazla susamadığım için gece sahurda fazla su içmemiş olacam ki bugün susadım :(  

Bugün sizlere dün yaptığım ev yapımı limonata tarifimi vermek istiyorum... Herşeyin hazırın tüketen bir toplumuz ama kendi yaptığın gibi olmuyor özellikle bu yaz akşamlarında içinde ne olduğunu vede nasıl yapıldığını bildiğin bir limonatayı çocuklarına vede ailene gönül rahatlığı ile servis yaparak içirebilirsiniz....

tokideki sesin limonata tarifi

İsterseniz daha fazla uzatmadan tarifi vereyim ki yapmak isteyenler yapabilsin...

Malzemeler:
-5 adet limon
-taze nane yaprakları
-1 su bardağı toz şeker
-10 su bardağı sıcak su

Limonları önce suda bir güzel yıkayın daha sonra ise, rendenin ince kısmı ile limon kabuklarını beyaz kısmına kadar rendeleyin. Daha sonra taze nane yapraklarını bir havanda dövün, onuda limon kabukları rendesinin içine atarak şeker ile birlikte bir güzel ovun. Sonra kabuğunu rendelediğiniz limonları bir sıkacak ile suyunu sıkın ama dikkat edinde içine çekirdek kaçmasın. Limonları sıktıktan sonra cam kavanoza önce limon kabuğu, nane vede şekeri birlikte ovduğunuz karışımı kavanoza koyun sonra onun üstüne sıktığınız limon suyunu ve son olarak ise 10 su bardağı kaynar suyu da ilave ederek bir güzel karıştırın. Özellikle şekerler eriyene kadar karıştırma işlemine devam edin. İyice şekerler eriyene kadar karıştırdıktan sonra kapağını kapatarak buz dolabına kaldırın en az 2.5 saat buzdolabında beklettikten sonra çıkarın bir süzgeç ile sürahiyeye limonatanızı süzün...

Vee sonuç olarak çok lezzetli vede tamamen doğal olan buzz gibi ev yapımı limonataya sahip olmuş olacaksınız... :)

tokideki sesin limonata tarifi

Yapacak olanlara önce kolay gelsin daha sonra ise afiyet olsun. 

Hoşça kalın...
En İyi Tarif Blogları
Bumerang - Yazarkafe
Blogger tarafından desteklenmektedir.