Merhaba arkadaşlar,  bugün sizler şuaralar tamda mevsimi olan dut hakkında bilgi vermek istiyorum. Bizim siteye haftada iki veya üç def...

Merhaba arkadaşlar, 
bugün sizler şuaralar tamda mevsimi olan dut hakkında bilgi vermek istiyorum. Bizim siteye haftada iki veya üç defa küçük kamyoneti ile gelip süt, meyve ve sebze satan bir amcamız var. O amcanın bir bahçesi var o bahçeden meyveleri taze taze dalından koparıp bizim buraya getirip satıyor. Sattığı meyveler o kadar taze vede hormonsuz gözüküyor ki insan gönül rahatlığı ile alıp çocuklarına yedirip, kendi yiyebiliyor... 

tokideki sesin doğal sağlık önerileri

İşte bu sabah o amcadan süt vede meyve alırken dut da aldım... Dut benim çocukluktan beri sevdiğim bir meyvedir... Bizim evimizin bahçesinde bir dut ağacımız vardı ben her zaman o ağacın dalına çıkıp dutları koparıp yerdim. Ama o zamanlar öyle yıkamakla bile uğraşmaz dalından koparınca elimle silip direk ağzıma atardım :)) Şimdi ki halimin tam zıttı demek ki insan büyüdükçe huyları dahi değişiyormuş...(yazar bu esnada ufak da olsa çocukluğuna bir gider )Sonra kendini toparlayıp kaldığı yerden devam eder...

tokideki sesin doğal sağlık önerileri

İsterseniz bu güzel meyvenin faydalarını sizlerle paylaşayım da lezzetli olduğu kadar faydası da var... Bilenlere tekrar hatırlatmış, bilmeyenlere ise bilgi vermiş olurum.

-Vücuda kuvvet veren dut kansızlığa da iyi gelir.
-Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı vücudu korur.
-Ateşi düşürür.
-Karaciğeri kuvvetlendirir.
-Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder, metabolizmayı hızlandırır.
-Özellikle yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırdığı bilinmektedir.
-Aç karnına yenilirse kabızlığı giderir ve hatta ishal yapabilir, bağırsak kurtlarını düşürmeye de yardımcı olur.

Gördüğünüz gibi bir sürü faydası var... Bunların dışında kürleri de yapılıyor. Özellikle egzamaya karşı bire bir, yarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içine bir avuç dolusu beyaz dut kurusu atın ve altı dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Altıncı dakikadan sonra ocaktan indirin, elinizi yakmayacak derecede sıcaklığa gelince egzamalı ellerinizi kabın içerisine koyun ve en az 10 dakika etki ettirin. Bir saat ellerinizi yıkamayın. Bir saat sonra ellerinizi suyla durulayın.
Haftada üç kez bu uygulama tekrar edilir. Her defasında taze olarak hazırlanması gerekir. Ellerinizi daldırdığınız kabın soğumamasına özen gösterin. Ellerinizi yakmayacak derecede (ılıktan sıcak) ısıda olmasına dikkat edin. Gerekirse tekrar ısıtın.
Eğer egzamanız ayaklarınızda veya el bileklerinizdeyse, kaşık veya kepçe yardımıyla egzamalı bölgenin üzerine 10 dakika boyunca sık sık dökün.

hoşça kalın...
En İyi Tarif Blogları
Bumerang - Yazarkafe
Blogger tarafından desteklenmektedir.