Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere bu sıcak yaz aylarında içinizi serinletmek vede üstüne üstelik tatlı krizinizi giderebilecek; bir tatlı...

Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere bu sıcak yaz aylarında içinizi serinletmek vede üstüne üstelik tatlı krizinizi giderebilecek; bir tatlı tarifi vereceğim.... 

tokideki sesin tatlısı

Vişneli parfe, evet tatlının adı bu... Biz ailecek, özellikle de çocuklar ile bu parfeye bayıldık. O sebepten bloğumda da paylaşmak istedim. Neden mi? Nedeni çok basit :) tamda yaz tatilinde olan çocuklar ile birlikte yaparak güzel zamanlar geçirebilmeniz için. Çünkü ben, bu parfeyi yaparken benim kuzucuklarda yanımda oluyor mikserle çırpma işlemini yaparken biraz Emir, birazda Efe mikseri tutarak bana yardım ediyorlar. :)) Onlar bu şekilde ben yaparken yanımda olup nasıl yapıldığını görerek yapılan bir şeyi yemek için daha çok heyecanlanıyorlar. Size tavsiye ederim sizde deneyin o zaman daha zevkli oluyor... İsterseniz daha fazla uzatmadan tarife geçeyim. 


Vişneli parfe malzemeleri


  • 2 yumurta akı
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 2 poşet krem şanti
  • 1 çay bardağı vişne


Üzeri için ise:

  • 1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 2,5 çorba kaşığı şeker


Vişneli parfe nasıl yapılır?

Yumurta akları ve şeker bir kaba alınıp beyazlatana kadar mikserle çırpılır. Daha sonra ise ayrı bir karıştırma kabında süt ve toz şanti karıştırılarak çırpılır. Beyazlatana kadar çırpılan yumurta akları şantiye yavaş yavaş ilave edilip karıştırılır. İçerisine çekirdekleri çıkarılmış vişnelerden de biraz eklenir, oluşan karışımı kek kalıbına dökülür.

tokideki sesin tatlısı


 Daha sonra dondurucuda bir gece bekletilmesi gerekiyor ama bizimkiler sonucu çok merak ettikleri için biz o kadar bekleyemedik. Ama size tavsiyem bir gece bekleyin beklendiği zaman daha güzel oluyor. Çünkü ben daha önceden yaptığımda bir gece beklettiğim de daha güzel sonuç almıştım....

Üzeri için ise, çekirdekleri çıkarılmış vişneler blendırdan geçirilip, bir tencereye alınır. İçerisine şeker ve nişasta eklenip karıştırılarak kaynatılır. Kıvamı bakınız alttaki resimde görüyorsunuz, aynen o şekilde olması gerekiyor.

tokideki sesin tatlısı

Sos kıvamına geldikten sonra ocaktan alınıp soğutulur. Parfe dondurucudan çıkartılıp ters çevrilir ve üzerine vişneli sos dökülerek servis yapılır...

tokideki sesin tatlısı

Gördüğünüz gibi yapımı çok basit, ama sonuç o kadarda basit değil tam tersine çoook lezzetli bir şey ortaya çıkıyor. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim...
Hoşça kalın.


Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım
En İyi Tarif Blogları
Bumerang - Yazarkafe
Blogger tarafından desteklenmektedir.