Merhaba arkadaşlar, bayat ekmekleri değerlendirme çalışmalarıma bir yenisini daha eklemek istiyorum. Bu seferki ise başlıktan da anlaşaca...

Merhaba arkadaşlar, bayat ekmekleri değerlendirme çalışmalarıma bir yenisini daha eklemek istiyorum. Bu seferki ise başlıktan da anlaşacağınız gibi bayat ekmekli tavuk kebabı yapacağız...

tokideki sesin bayat ekmek değerlendirme tarifi


İsterseniz hiç uzatmadan direk tarife geçeyim ki hiç olmazsa bayat ekmeklerimiz çöpe atılmaktan son anda kurtulsun...

Malzemeler:
-Yarım bayat ekmek
-2 adet tavuk göğsü
-1 adet soğan
-1 adet yeşil biber
-2 diş sarımsak
-1 yemek kaşığı salça
-zeytin yağı
-1 kase sarımsaklı yoğurt
-1 yemen kaşığı tereyağı
-1 tatlı kaşığı pul biber
-tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik ve nane

Önce soğanı ince ince doğrayacağız, daha sonra ise kızgın yağda doğranmış olan soğanı pembeleşene kadar kavuracağız. Sonra  sarımsak ve yeşil biberde doğranıp sotelenir. Kuşbaşı olarak doğranan tavuk eti de ilave edilip suyu çekinceye kadar kapağı kapalı olarak pişilir.  Tavuk göğsü bu şekilde pişerken bir taraf tanda bayat ekmek küp küp doğranıp servis tabağının en altını kaplayacak şekilde konur.

tokideki sesin bayat ekmek değerlendirme tarifi

Suyu çekip pişen tavuklu karışım ocaktan alınıp, bayat ekmeklerin üzerini kaplayacak şekilde dökülür.

tokideki sesin bayat ekmek değerlendirme tarifi

Tavuklu karışımı da resimde gördüğümüz gibi döktükten sonra. Daha önceden hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu da üstüne dökülür.

tokideki sesin bayat ekmek değerlendirme tarifi

Veeee en son olarak da ayrı bir tavada tereyağında kavrulan pul biber gezdirilerek servis yapılır.

tokideki sesin bayat ekmek değerlendirme tarifi

Bu şekilde çok lezzetli bir ana yemek yapmış olacaksınız...:) Tabi ki en önemlisi de bir bayat ekmeğiniz daha değerlendirilmiş olacak. Dinimiz ne demiş pinti olmayın ama müsriflikte yapmayın. Çünkü müsriflik haramdır...

Hoşça kalın...

En İyi Tarif Blogları
Bumerang - Yazarkafe
Blogger tarafından desteklenmektedir.