Bayat ekmek değerlendirme çalışmalarımı evde yaptıkça fotoğraflayarak sizlerle paylaşmaya çalışıyorum. Belki bu şekilde en azından bir kişi...

Bayat ekmek değerlendirme çalışmalarımı evde yaptıkça fotoğraflayarak sizlerle paylaşmaya çalışıyorum. Belki bu şekilde en azından bir kişi bile olsa bir bayat ekmeğini atmayarak değerlendirmesine yardımcı olursam ne mutlu bana :)...

tokideki sesin tarifi

Bu sefer bayat ekmeklerden helva yaptım. :) İyikide yapmışım çok çok güzel bir tadı var  İsterseniz direk olarak tarife geçelim.

MALZEMELER:
-3 su bardağı çok ince şekilde çekilmiş bayat ekmek içi
-bir paket margarin veya tereyağı tercih size kalmış
-1 su bardağı toz şeker
-1.5 su bardağı süt
-Vanilya veya portakal kabuğu rendesi
-son olaraktan üzerini süslemek için nane yaprağı

YAPILIŞI: Bir tencereye margarin koyup erimesi beklenir.

tokideki sesin tarifi

Eriyen margarin veya tereyağının üzerine çok ince şekilde çekilmiş olan ekmek içleri eklenir.Un helvası yapar gibi sürekli karıştırarak koyu kahverengi rengi alana kadar kavrulur. Aşağıdaki resimde de gördüğünüz gibi.

tokideki sesin tarifi

Ayrı bir tencereye şeker ve süt eklenip kaynatılır. Şekerli süt şerbetine son olaraktan biraz portakal rendesi eklendikten sonra kavrulan ekmek içine eklenir. Daha sonra ise tencerenin kapağı kapatılarak 15 dakika bekletilir. Tane tane olan helva servis tabağına alınıp üzeri nane yaprakları ile süslenir. Dileyen üzerine çekilmiş ceviz içi ile de süsleyebilir. Sonuç olarak ise en üstteki resimde de gördüğünüz gibi çok güzel vede lezzetli bir tatlıya sahip olmuş oluyorsunuz. Yapıp deneyen olursa onlara şimdiden afiyet olsun... :)

Hepinize öpücükler.
Bumerang - Yazarkafe

UYARI

Bu blogta yer alan tüm yazılar bana aittir. Söz konusu içerikler benim iznim olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz.
Blogger tarafından desteklenmektedir.