Merhaba arkadaşlar, bayat ekmekleri değerlendirme çalışmalarıma bir yenisini daha eklemek istiyorum. Bu seferki ise başlıktan da anlaşaca...

BAYAT EKMEKLİ TAVUK KEBABI

/
30 Yorumlar
Merhaba arkadaşlar, bayat ekmekleri değerlendirme çalışmalarıma bir yenisini daha eklemek istiyorum. Bu seferki ise başlıktan da anlaşacağınız gibi bayat ekmekli tavuk kebabı yapacağız...

tokideki sesin bayat ekmek değerlendirme tarifi


İsterseniz hiç uzatmadan direk tarife geçeyim ki hiç olmazsa bayat ekmeklerimiz çöpe atılmaktan son anda kurtulsun...

Malzemeler:
-Yarım bayat ekmek
-2 adet tavuk göğsü
-1 adet soğan
-1 adet yeşil biber
-2 diş sarımsak
-1 yemek kaşığı salça
-zeytin yağı
-1 kase sarımsaklı yoğurt
-1 yemen kaşığı tereyağı
-1 tatlı kaşığı pul biber
-tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik ve nane

Önce soğanı ince ince doğrayacağız, daha sonra ise kızgın yağda doğranmış olan soğanı pembeleşene kadar kavuracağız. Sonra  sarımsak ve yeşil biberde doğranıp sotelenir. Kuşbaşı olarak doğranan tavuk eti de ilave edilip suyu çekinceye kadar kapağı kapalı olarak pişilir.  Tavuk göğsü bu şekilde pişerken bir taraf tanda bayat ekmek küp küp doğranıp servis tabağının en altını kaplayacak şekilde konur.

tokideki sesin bayat ekmek değerlendirme tarifi

Suyu çekip pişen tavuklu karışım ocaktan alınıp, bayat ekmeklerin üzerini kaplayacak şekilde dökülür.

tokideki sesin bayat ekmek değerlendirme tarifi

Tavuklu karışımı da resimde gördüğümüz gibi döktükten sonra. Daha önceden hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu da üstüne dökülür.

tokideki sesin bayat ekmek değerlendirme tarifi

Veeee en son olarak da ayrı bir tavada tereyağında kavrulan pul biber gezdirilerek servis yapılır.

tokideki sesin bayat ekmek değerlendirme tarifi

Bu şekilde çok lezzetli bir ana yemek yapmış olacaksınız...:) Tabi ki en önemlisi de bir bayat ekmeğiniz daha değerlendirilmiş olacak. Dinimiz ne demiş pinti olmayın ama müsriflikte yapmayın. Çünkü müsriflik haramdır...

Hoşça kalın...



Diğer Benzer Yazılar

30 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım. Ekmek israf etmek çok günah...İyi düşünmüşsün ben de yapayım bu tarifi hoşuma gitti. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım :) Evete aynen öyle ekmek israf etmek çok günah bu gibi tarifler sayesinde israf etmekten kurtulup ve ayrıcada güzel bir yemeğe de sahip olmuş olacaksınız...

      Sil
  2. ellerine sağlık canım cok güzel bi değerlendirme yemeği olmuş

    YanıtlaSil
  3. harika bi tarif olmuş gerçekten.. denemeye değer.. tek eksiğim bayat ekmek :) tarif için teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim canım faydası oldu ise ne mutlu bana:) bu arada bayat ekmeğin yok ise taze ekmektende yapabilirsin taze ekmeklerini küp küp doğra daha sonra bir tavada ekmekleri karıştırarak kıtır ekmek gibi yap o şekilde de yapabilirsin... Ama tabiki benim düşünceme kalırsan bence bayat ekmekle yap ki en azından bayat ekmeği değerlendirerek güzel bir yemek elde etmiş olacaksın...

      Sil
  4. çok güzel görünüyor..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Bayat ekmekleri değerlendirmek lazım. Deneyeceğim. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim:) evet aynen bayat ekmekleri değerlendirmek lazım...

      Sil
  6. Himm guzel bi tarif tavukla degilde kusbasi etle veya kiymaylada uygulanabilir dimi bir nevi yalanci iskender gibi tesekkurler guzel tarif icin elinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim canım :) kuşbaşı etle de yapılabilir elbette hatta onunla da ilgili ayrı bir tarifim var ilerleyen günlerde onuda paylaşacağım beklemede kalın...

      Sil
  7. ellerine sağlık
    resmen yutkundum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) teşekkürler... buyur gel birlikte yiyelim.

      Sil
  8. tam damak tadıma uygun bir tarif ellerinize sağlık ismi yeter ya :)

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık canım.. İnanırmısın akşam yemeğinde eşim tamda böyle bir şey anlatmaya çalışıyordu ama ekmek yerine lavaş kullanarak.. Bende yapayım sonra dedim.. Görünce çok şaşırdım.. Afiyetler olsun.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım :) o zaman sana da kolay gelsin...

      Sil
  10. çok güzel görünüyor deneyeceğim mutlaka tarif için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim :) kesinlikle dene çok lezzetli oluyor.

      Sil
  11. çok leziz..ben de hiç denemedim ama nefis olduğu belli.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel bi fikir olmuş,teşekkürler hemen bende ekmeklerimi değerlendiriyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim canım, faydalı olduysa ne mutlu bana:))

      Sil
  13. Çok güzel bi tarif ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  14. Zaman zaman ben de yaparım , ellerinize salık canım pek çok değerlendirmeden en güzellerden biri.
    Kuşbaşı doğradıklarınızdan bir kısmını sevdiğiniz baharatlarla biraz da z:yağıyla harmanlayıp fırınlayınca hem çorbalara iyi oluyor hem de mutfakta çanakta bırakıyorum giren çıkan cips gibi atıyor ağzına:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. :)
      sen kıtır ekmekleri diyorsun onu bende ara ara yaparım. :) Haat bu kebabaın altında da o ekmeklerden var.

      Sil
  15. bu sayfa böyle kalsın ben yarın denicem bunu canımm ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. sonucu benimle paylaşırsan çok mutlu olurum :)

      Sil

Bumerang - Yazarkafe

UYARI

Bu blogta yer alan tüm yazılar bana aittir. Söz konusu içerikler benim iznim olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz.
Blogger tarafından desteklenmektedir.